RÉVÉSZ Enikő

festő


  • Díjazott
  • Sajtóban szereplő
  • Egyéni kiállítások
  • Csoportos kiállítások

„Legyél az az ág, amely körül a kihalt fák kivirágoznak – Legyél fény azoknak az életében, akik szomorúak és ellankadtak.”

 

Gyerekként ének-zene tagozatos voltam, és 9 éves koromtól elkezdtem keresztény dalokat írni. Grafikus szakon tanultam tovább, majd festészetből diplomáztam. Jelenleg grafikusként és webdesignerként dolgozom, szabadidőmben pedig festek, zenélek, dalokat írok. Mondhatni a művészet lett az életem! Úgy vélem, a festészet a legszínesebb módja az érzelmek, gondolatok kifejezésének. Sokszor egyszerre születik meg egy festményem és a hozzá kapcsolódó elmés, vagy épp szellemes költeményem. Számos témában és stílusban alkottam már, de leginkább az épületábrázolás és a tájfestés ragadott magával. Pár éve elkezdtem megfesteni Magyarország nevezetességeit, tájait, és mivel ez egy kimeríthetetlen téma, még sokáig fogom művelni. Bízom benne, hogy lesz lehetőségem személyesen is bemutatni. Addig is fogadjátok szeretettel eddigi életművem kis szeletét!

Tanulmányok:
– Általános és Művészeti Iskola, Erkel Ferenc Tagintézménye – ének-zene szak – 2009
– Abigél Többcélú Intézmény Művészeti Szakközépiskola – Grafikus szak – Nyíregyháza – 2013
– Nyíregyházi Egyetem – Képi ábrázolás szak – Festészet diploma – Nyíregyháza – 2016
– Focus Oktatási Kft. – Grafikus szak – Budapest – 2019

Művek az alkotó portfóliójából

Egyéni kiállítások

2016
Első egyéni kiállításom helyi művészként, Városnap keretén belül – Zajti Ferenc Kulturális Központ, Újfehértó (Magyarország)

Csoportos kiállítások

2016
Diploma kiállítás, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza (Magyarország)

Sajtómegjelenések

2023
Muvesz.ma 

2021
Filmnet Hu

2021
AFTM Magazin

Díjak

2008
Érdemes Művész díj