SZ. SZABÓ Júlia

festő


  • Díjazott
  • Egyéni kiállítások
  • Csoportos kiállítások

„A kreativitás semmi más, mint átgondolt utánzás” Murakami Haruki

Szalma Ida Júlia a nevem, alkotói nevem: Sz.Szabó Júlia 1951-ben születtem Kolozsváron. 1987. óta élek Budapesten, egy lányom és egy fiú unokám van akik külföldön élnek, így gyakran én is ott tartózkodom. Nyugdíjazás előtt fordító-tolmács voltam az OFFI- nál 22 éven keresztül. Mindig szerettem volna festésben kifejezni magam, de a körülmények nem voltak adottak, ez a csak a Magyarországra való áttelepülésem után lett lehetséges.

2012-ben The Talent Képzőművészet Pályázaton beválasztottak két kollázsomat, amelyek a több helyen kerültek kiállításra. A rá következő évben szintén a The Talent pályázaton a Barabás Villában állítottak ki a kollázsaim. Később a Munkácsy Képzőművészeti Szabadiskolában Kalocsai Zoltán festőművész óráin, heti rendszerességgel, több éven keresztül kezdtem elsajátítani festészeti technikákat. Az olajfestést a jó hangulatú Gasztonyi Festő Szabadiskolában a mai napig is gyakorlom. Több alkalommal csoportos kiállításon vettem részt a Munkácsy Művészet Szabadiskola által szervezett kiállításokon, a Belvárosi Művészeti Egyesület tagjaként évente többször szervezett kiállításokon úgyszintén. 2021. óta MANK tagságom van. Egyéni kiállításom 2022-ben volt a bújaki Glatz Oszkár Művelődési Központban. Az absztrakt figuratív festést kedvelem, a technikai módszereket próbálom kombinálni az állandóan megszerzett újabb megoldásokkal. Az alkotásaimba majdnem mindig becsempészem az aranyozást. Főleg akrillal festettem de lassan átálltam az olajra olajjal való alkotásra. Pályázatokra gyakran jelentkezem, melyek végen mindig elismeréseket szerzek.

Tanulmányok: Munkácsy Szabadiskola, Gasztonyi Kálman Szabadiskola

Művek az alkotó portfóliójából

Egyéni kiállítások

2024. április 15-május 2.
Látványok, Dózsa György Általános Iskola, Kiskunfélegyháza

2022. július 31. – augusztus 14.
Portrék es látszatok: Buják Eszterházy Közösségi Tér

Csoportos kiállítások

2024. február 6. – március 2.
Golden Duck Galéria, Art Deco pályázatán 2 alkotásom, nyertes lett, kettő pedig döntős

2024. március 5. – március 30. 
Golden Duck Abstractum 24’ pályázaton négy alkotás közül egy nyertes, egy pedig döntős lett.

2024. március 24. 
Apáczai Galéria – Apáczai Lyrikfest és Nemzetközi Mail Art kiállítás Klopstock 300 – A Messiás

2024. február 7-16.
Budapesti Művész Klub, Csend pályázat

2024. március 2. 
“Portrék, titkok, történetek” közös kiállítás az Art Gallery Group szervezésével, 8 alkotás

2023. október 15. 
Belvárosi Művészeti Egyesület szervezésében “Itt van az ősz, itt van újra” közös kiállítás a D39 Kultúrtérben, 4 alkotás

Díjak

2022.
MANK tagság

2024. 
Fine Arts Capital Egyesület tagja