VIOLA Vida

festő


  • Egyéni kiállítások
  • Csoportos kiállítások

„Hogy boldog legyél bátorság szükséges. Kell, hogy szembe merj nézni önmagaddal, kell, hogy elhagyd az ismert rosszat, a félelmetes ismeretlenért. Ha nem sikerül, fel kell állni, tovább kell menni.”

 

Viola Vida vagyok, autodidakta alkotó. 2018 óta foglalkozom festészettel. Mindig közel állt hozzám a művészet, de a festés sokáig kimaradt az életemből. Sokat jelent nekem, hogy ez nem csak egy másik módja az önkifejezésnek, a szavakon túl, hanem az útkeresésben is segít. Kedvencem az olajfesték, az utóbbi időben csak azzal dolgozom. Az alkotásban még bontogatom a SZÁRNYAM, keresem a hangom. Festek, rajzolok, írok. Miért? Mert vannak gondolataim, érzéseim, egyedi nézőpontom. Meglátom, amit más nem; KIMONDOM, amit más nem; de ugyanazt érzem, mint te: nevetek, néha sírok. A műveimre jellemző a kísérletezés, anyagok, színek, meghökkentés, formák, témák, szabályok áthágása, BÁTORSÁG. Szeretem megmutatni azt, ahogy a világot látom, ahogy a lelkem érzékenysége átitatja a tapasztalatom, mely azután képként születik meg.

Művek az alkotó portfóliójából

Egyéni kiállítások

2023. május 15.
Kölcsey Ferenc Művelődési Központ, Oroszlány, ILLANÁS – Önálló kiállítás

2020. február 10. 
Kölcsey Ferenc Művelődési Központ, Oroszlány, Emlék, kék: egy festőkés élén, Lmúlt – Önálló kiállításmegnyitó a szülővárosomban

2019. október 26.
Petőfi Sándor Művelődési Ház, Pér, BEÚT – Első önálló kiállításmegnyitóm

Csoportos kiállítások

2023. augusztus 29.
K Galéria, Budapest, Művészterem tehetségkutató pályázat, bejutott legjobb 50 alkotásának kiállítása 

2020. december
Budapest Art Brut Galéria, Spontaneitás hatalma kiadvány 

2019. október 19. 
Wass Albert Művelődési Ház, Kisbér, Kisbéri Outsider Alkotó Tábor 2019 csoportos Kiállításmegnyitó

2019. október 04. 
Zuglói Civil Ház Művészeti Központ, Budapest, Zsilip Art Center – Flóra és Fauna festmény pályázatának csoportos kiállításmegnyitója.